Rokotukset

Rokotusohjelma

Koirat

Koira rokotetaan ensimmäisen kerran 12 viikon iässä penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta ja parvovirusta vastaan. Käytämme neloisrokotetta, jolloin koira saa lisäksi suojan kennelyskää vastaan. Koiralle annetaan tehosterokotus 16 viikon iässä. Tällöin on mahdollista antaa myös rabiesrokotus.

Yhden vuoden iässä koira rokotetaan parvovirusta, penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, (kennelyskää) ja rabiesta vastaan. Rokotukset uusitaan 1-3 vuoden välein.

Kun käytte rokotuttamassa koiranne Taikatassussa, lähetämme jatkossa rokotuskutsun hyvissä ajoin ennen seuraavaa rokotuskertaa. Pennun tehosterokotukseen kutsua ei vielä lähetetä.

Tästä linkistä voit lukea Suomen Kennelliiton rokotussuosituksen.

Kissat

Kissanpentu rokotetaan ensimmäisen kerran 12 viikon iässä kissaruttoa vastaan. Pennulle voi antaa samalla myös kissaflunssa- ja klamydiarokotteen. Näiden ensimmäinen vahvistusrokotus annetaan 16 viikon iässä ja sen jälkeen kissa rokotetaan 1 vuoden iässä, ja tämän jälkeen 3 vuoden välein.

Rabiesrokotus annetaan 16 viikon iässä, uusintarokotus vuoden päästä ja sen jälkeen 3 vuoden välein.

Kun käytte ensimmäisen kerran rokotuttamassa kissanne Taikatassussa, lähetämme jatkossa rokotuskutsun hyvissä ajoin ennen seuraavaa rokotuskertaa. Pennun ensimmäiseen tehosterokotukseen kutsua ei kuitenkaan lähetetä.

Rokotushetkellä eläimen tulee olla terve. Muista ottaa mukaan lemmikkisi rokotustodistus ja/tai rekisterikirja, jonne rokotukset merkitään.

Kuvituskuva
Back to top